Gå till innehåll

Kenty Sjöholm har lämnat oss

Kenty
Kenty tar emot sin välförtjänta utmärkelse på Stockholmsmässan 2017
Kenty
Kenty med en klassisk Selva F1000i

Kenty Sjöholm var en profil inom båtracing och utombordare. Hans mer än 50 år långa bana började med jobb hos en återförsäljare av utombordare i Stockholm. Han fattade dock snabbt tycke för italienska motorer och tävlade med både Carniti och SELVA. Hans kunskap om gamla motorer, inte minst SELVA, var stor och han hade kunder över stora delar av landet. Tack vare hans kunnande så var det åtskilliga gamla motorer som fick ett längre liv till glädje för sina ägare.

Han var också båtkonstruktör och låg bland annat bakom Piraya som är en klassisk enskrovsbåt som många har tävlat med.

Kenty var utan tvekan den i Sverige som jobbat längs med utombordarna från SELVA och vi på SELVA har uppskattat den kunskap och engagemang som han stod för. Det är många kunder som pratat med honom för att få ovärderlig hjälp på till synes hopplösa fall.

På båtmässan Allt för sjön 2017 i Stockholm så kunde vi med stor glädje överräcka ett hederspris från SELVA till Kenty, ”For long and faithful services”

Våra tankar går till familjen

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Twitter