fbpx Gå till innehåll

Båtmässor, båtmässor och åter båtmässor

I förra inlägget skrev vi om en del nyheter i samband med Båtmässan i Göteborg. Nu kan vi sammanfatta två båtmässor i Sverige, samt Sjøen for alle i norska Lilleström.

Båtmässan i Göteborg

Det finns mycket att berätta om Båtmässan, men det bestående minnet är det fantastiska mottagandet som de nya båtarna från Karnic fick. Vi fick också mycket lovord för vår monter.

Integrerat startbatteri

Förutom Karnicbåtarna så var en av de stora nyheterna från Selva den unika lösningen med ett integrerat startbatteri på motorer i storlekarna
6, 8 och 9,9 hästkrafter. Ett litet litiumbatteri under motorkåpan, tillsammans med startmotor och generator ger ett smidigt paket där startsnöret är ersatt av en startknapp.

För andra året i rad så anordnade mässan en skattjakt för de yngre besökarna, och precis som förra året så ställde vi upp med en gummibåt med motor i form av en Selva T270 VIB med en Selva Sea Bass på fem hästkrafter. I år kom en ung man från Västra Frölunda upp som vinnare av vår båt.

Allt för sjön i Stockholm

Efter det positiva mottagandet av båtarna från Karnic i Göteborg så var det spännande när portarna öppnades första dagen på mässan. I år hade vi ett betydligt bättre läge för montern så ingen som gick in i A-hallen från huvudentrén kunde missa oss.

Precis som i Göteborg så var det stort intresse för våra nyheter i form av Karnicbåtarna och småmotorerna med integrerad start. Våra fina båtar kommenterades med uttryck som "Genomtänkt", "Snygga båtar" och "Smart koncept".

Här tar Kenty emot sin plakett från Kjell Hansson, ansvarig på Selva Marine Nordic.

Kenty Sjöholm fick på Allt för Sjön mottaga en hedersutmärkelse för sitt långa och trogna arbete med Selva. Kenty, som är en profil inom båtracing, har hållit Selvaflaggan högt under många år och olika distributörer. Det alltid många besökare på våra båtmässor som kommer fram och pratar om Kenty!

Sjøen for alle i Lilleström

Efter några års frånvaro från den norska marknaden så fanns vi på plats på Sjøen i Lilleström med dryga  200 kvadrat-meter, två skrovbåtar, fyra ribbåtar och några smågummibåtar, samt så klart en uppställning med motorer från 4 till 150 hästkrafter. Och hjälp från ett par av våra norska återförsäljare.

Det var tydligt att vi har varit saknade i Norge. Vi fick intresseförfrågningar från handlare och verkstäder från sydspetsen och ända upp till Nordnorge. Flera nöjda Selvaägare kom också förbi och såg fram emot att märket åter skall bli etablerat i Norge.

Flytande båtmässor i höst

Vi planerar att vara med på två flytande båtmässor: Augusti i Marstrand och september i Gustavsberg. Väl mött där.

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Instagram