Gå till innehåll

Fem skäl att välja Karnic – Från skrovet och uppåt

1- Effektivt högprestandaskrov

Konstruktörerna på Karnic lägger stor vikt vid designen av skrovet. Faktum är att varje detalj, varje mått och varje vinkel fyller ett syfte. Detaljerna i samverkan gör att man får en båt som uppför sig väl både i lugna vatten och i tuffa förhållande till sjöss, och även när man ligger stilla vid bryggan eller i badviken.

2 - Konstruktion med rejäl vridstyvhet

Karnics skrov är byggda i ett system med skumfyllning som ger en extremt styv konstruktion, både avseende böjning och vridning. Ett styvt skrov är viktigt är att skrovet skall behålla formen, och därmed även köregenskaperna, även under hård påfrestning. Faktum är att ett Karnicskrov är så styvt att man kan lyfta det i tre asymmetriska punkter utan att det ger efter det minsta.

3 - Hög byggkvalitet

Alla delar i en Karnicbåt är noggrant utvalda, både när det gäller material och konstruktion. Exempel på detaljer är att man väljer att limma trädetaljerna inredningen istället för att skruva. De designade knaparna och de svetsade grabbräckena andas kvalitet. På båtarna med hytt så är rutorna limmade med samma metod som man använder inom fordonsindustrin. Vidare så har man valt osmoshämmande vinylester för skrovet skall bli extra motståndskraftigt. Topcoat finns även på alla invändiga skrovytor för bästa hållbarhet och finish.

4 - Genomtänkt i alla detaljer

Karnic strävar efter en unik kombination av formgivning och användbarhet genom att studera ergonomi och utnyttjandet av utrymmen maximalt. Det synsätt gör utvecklingsprocessen mer arbetskrävande, men det leder till bästa möjliga lösning i varje båtmodell. Detaljrikedomen i Karnicbåtarna är i allmänhet större än hos motsvarande båtar från andra tillverkare.

5 - Hög kvalitet för pengarna

Karnic kan erbjuda produkter av hög klass till ett konkurrenskraftigt pris tack vare att man utvecklat ett högeffektivt produktionssystem som bygger på noggrannhet och flexibilitet. Systemet har inte mindre än 150 kontrollpunkter i varje produktionslinje. Utmaningen som Karnic tagit sig an är att hålla nere produktionskostnaden utan att ge avkall på kvaliteten. Genom att hela tiden förfina sina system så kan man uppnå detta.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Twitter